Tjänster och produkter inom el,
styr & regler samt automation
för industri och anläggning

Processkontroll AB är ett företag i VINCI Energies Nordic. Vi är cirka 70 anställda och omsätter ungefär 90 miljoner kronor årligen. Vi har kontor och verkstad i Stora Höga utanför Stenungsund, men arbetar över hela landet. Under rubriken ”Om VINCI” hittar du mer information om både våra systerföretag och vårt moderbolag.

Vår bredd gör oss unika

Vi vågar påstå att vi är ensamma i Sverige om att erbjuda ett så brett register, allt ifrån ritning, konstruktion och programmering till installation och underhåll samt service i någon av våra kompletta verkstäder eller ute på fält. Vi är en smidig organisation med korta beslutsvägar och närhet till branschen. Det kommer våra kunder till godo i form av flexibilitet och snabba insatser med kvalificerad och motiverad personal. Processkontroll är en smidig och lyhörd entreprenör med närhet till kunden – oavsett var han eller hon befinner sig.

Vår affärsidé

Vi ska erbjuda industrin tjänster och produkter inom el, styr, regler och automation. Största vikten ligger traditionellt på fältinstallation inom processinstrumentering, där våra installationer uppfyller höga krav inom områden som instrumentinstallation, klenrörsinstallationer, kabelförlängning och inkopplingsarbeten, pneumatikinstallationer samt byggnation av analys- och automationsskåp.

Till detta erbjuder vi erfarna instrumenttekniker inom löpande underhåll, kalibrering, felsökning, reparation och drifttagning av processinstrumentering, samt ventiltekniker inom löpande underhåll, provtryckning, täthetskontroll, reparation och drifttagning av de på marknaden vanligast förekommande ventiltyperna.

Våra konstruktörer och projektledare stöttar verksamheten, direkt genom projektledning eller indirekt genom konstruktions- och installationsunderlag.

Miljön är viktig!

Miljö är en angelägenhet för oss alla. Vi vill alla andas ren luft, bada i rent vatten, äta bra och hälsosam mat, dricka friskt vatten och vandra i en vacker natur. Vi vill också att framtida generationer ska få möjligheter till ren miljö. För att säkerställa detta är det viktigt att alla försöker bidra på de sätt de kan. Processkontroll är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och vårt miljöengagemang är stort.

Snart 50 år inom svensk processindustri

Det är med stolthet vi ser tillbaka på våra många år i branschen med en lång rad åtaganden runt om i världen. Och det är med tillförsikt vi blickar framåt. Visionen är klar för alla oss som arbetar på Processkontroll AB.

Med gedigen kompetens och genuint engagemang ska vi fortsätta att ge våra kunder allt de förväntar sig – och lite till!

Historia

HistoriebokProcesskontroll grundades 1970 av Dag Köhlqvist och efter sexton år föddes det första dotterbolaget. Som mest bestod Processkontrollgruppen av tio företag och hade med en omsättning på över 300 miljoner kronor och cirka 160 anställda. 2012 köptes Processkontroll Elektriska och Processkontroll AB av Vinci-koncernen, där bland andra företag som Emil Lundgren och Actemium ingår.

Följande företag har tidigare ingått i Processkontrollgruppen:

ITEMS – säljer komponenter för instrumentering.

Corona Control – erbjuder högkvalitativa reglerventillösningar för kunder inom processindustrin.

PK Mekaniska – arbetar som underleverantör med mekanisk bearbetning främst åt exportindustrin.

Processkontroll GT – Green Technology konstruerar, producerar och uppför tankstationer för natur- och biogas.

Processkontroll AB – sysslar med instrumentinstallation och service

Processkontroll Elektriska – Elinstallationer för låg och högspänning

Conductor A/S – El- och instrumentinstallation i Norge

Processkontroll PID Fastigheter – Äger och förvaltar fastigheter

Processkontroll Administration – Administration och supporttjänster

Processkontroll PID – den gamla koncernens moderbolag