Tjänster och produkter inom el,
styr & regler samt automation
för industri och anläggning

Processkontroll bygger analyshus för Sibirien!

Analyshusen fylls med utrustning hos oss i Stora Höga.

Inne i Processkontrolls skåpsverkstad i Stora Höga bygger man för tillfället åtta analyshus i stål  som snart ska  vidare till Sibirien för att ställas upp och användas i temperaturer under femtio minusgrader.

Analyshusen byggs åt beställaren Sick AB. Förutom byggnation utför Processkontroll även konstruktion och programmering utifrån en funktionsbeskrivning.

– Efter en mycket ingående FAT (factory acceptance test) ska dessa sedan transporteras till sin slutdestination i Sibirien, där vårt systerföretag VINCI Construction Grands Projects ska bygga fyra gigantiska tankar för naturgas, säger Lars Roswall, affärsenhetschef på Processkontroll i Stora Höga.

Ska klara 55 minusgrader

Väl på plats ska analyshusen mäta utsläpp från gasturbiner som levereras av Siemens i Finspång. Eftersom detta är en väldigt känslig miljö är kravet från myndigheterna mycket höga.

Utmaningen i projektet, utöver den tekniska lösningen, är att all utrustning även ska klara ett arktiskt klimat som kan innebära ända ner till 55 minusgrader.

Gastankar Sibirien

Läs mer om projektet på vinci.com.Inne i Processkontrolls skåpsverkstad i Stora Höga bygger man för tillfället åtta analyshus i stål som snart ska vidare till Sibirien för att ställas upp och användas i temperaturer under femtio minusgrader. Analyshusen byggs åt beställaren Sick AB. Förutom byggnation utför Processkontroll även konstruktion och programmering utifrån en funktionsbeskrivning. – Efter en mycket ingående FAT (factory acceptance test) ska dessa sedan transporteras till sin slutdestination i Sibirien, där vårt systerföretag VINCI Construction Grands Projects ska bygga fyra gigantiska tankar för naturgas, säger Lars Roswall, affärsenhetschef på Processkontroll i Stora Höga.

Ska klara 55 minusgrader

Väl på plats ska analyshusen mäta utsläpp från gasturbiner som levereras av Siemens i Finspång. Eftersom detta är en väldigt känslig miljö är kravet från myndigheterna mycket höga. Utmaningen i projektet, utöver den tekniska lösningen, är att all utrustning även ska klara ett arktiskt klimat som kan innebära ända ner till 55 minusgrader. Gastankar Sibirien Läs mer om projektet på vinci.com.Inne i Processkontrolls skåpsverkstad i Stora Höga bygger man för tillfället åtta analyshus i stål som snart ska vidare till Sibirien för att ställas upp och användas i temperaturer under femtio minusgrader. Analyshusen byggs åt beställaren Sick AB. Förutom byggnation utför Processkontroll även konstruktion och programmering utifrån en funktionsbeskrivning. – Efter en mycket ingående FAT (factory acceptance test) ska dessa sedan transporteras till sin slutdestination i Sibirien, där vårt systerföretag VINCI Construction Grands Projects ska bygga fyra gigantiska tankar för naturgas, säger Lars Roswall, affärsenhetschef på Processkontroll i Stora Höga.

Ska klara 55 minusgrader

Väl på plats ska analyshusen mäta utsläpp från gasturbiner som levereras av Siemens i Finspång. Eftersom detta är en väldigt känslig miljö är kravet från myndigheterna mycket höga. Utmaningen i projektet, utöver den tekniska lösningen, är att all utrustning även ska klara ett arktiskt klimat som kan innebära ända ner till 55 minusgrader. Gastankar Sibirien Läs mer om projektet på vinci.com.Inne i Processkontrolls skåpsverkstad i Stora Höga bygger man för tillfället åtta analyshus i stål som snart ska vidare till Sibirien för att ställas upp och användas i temperaturer under femtio minusgrader. Analyshusen byggs åt beställaren Sick AB. Förutom byggnation utför Processkontroll även konstruktion och programmering utifrån en funktionsbeskrivning. – Efter en mycket ingående FAT (factory acceptance test) ska dessa sedan transporteras till sin slutdestination i Sibirien, där vårt systerföretag VINCI Construction Grands Projects ska bygga fyra gigantiska tankar för naturgas, säger Lars Roswall, affärsenhetschef på Processkontroll i Stora Höga.

Ska klara 55 minusgrader

Väl på plats ska analyshusen mäta utsläpp från gasturbiner som levereras av Siemens i Finspång. Eftersom detta är en väldigt känslig miljö är kravet från myndigheterna mycket höga. Utmaningen i projektet, utöver den tekniska lösningen, är att all utrustning även ska klara ett arktiskt klimat som kan innebära ända ner till 55 minusgrader. Gastankar Sibirien Läs mer om projektet på vinci.com.